Lovmæssige krav til

studenterkørsel

Studenterkørsel: FartskriverStudenterkørsel.fartskriver

Vi er opmærksomme på, at alle vores chauffører, som kører studenterkørsel, overholder reglerne om køre- og hviletiderne.

For at sikre at køre- og hviletidsreglerne bliver overholdt, er det ved lovkrav påkrævet, at alle studentervogne har en fartskriver. En fartskriver er et kontrolapparat, som måler studentervognens hastighed og køre- og hviletider. Det er ulovligt at køre uden fartskriver. Skulle studentervognen blive stoppet af politiet uden en fartskriver installeret på bilen, får chaufføren ikke lov til at køre videre med lastbilen og studenterne. Det ville være tragisk, hvis hele dagen skulle gå i vasken pga. de lovmæssige krav til studenterkørslen ikke er overholdt. 

VognKompagniet kører naturligvis kun med godkendte studentervogne, som alle har en fartskriver installeret. Når I booker hos os, kan I roligt lade alle bekymringerne ligge og bare fokusere på at feste og ha’ det sjovt. 

 

Studenterkørsel: Miljøzoner

Når I booker jeres studenterkørsel, skal I være opmærksomme på jeres ruteplanlægning, hvis I på jeres rute skal igennem en miljøzone. 

Miljøzonerne er indført i de 4 største byer i Danmark: København, Aarhus, Odense og Aalborg. 

I miljøzonerne er der indført særlige krav, som tunge dieselkøretøjer skal overholde. Derfor må man kun køre i miljøzonerne, hvis man har et partikelfilter installeret på studentervognen.

OBS! Hos Vognkompagniet er 14 Lastbiler godkendt til at køre i alle miljøzonerne

Her er miljøzonerne!

København – Vis kort

Aarhus – Vis kort

Odense – Vis kort

Aalborg – Vis kort

Alle studentervogne hos Vognkompagniet er godkendt til at køre i alle miljøzonerne

Du kan se de øvrige regler for studenterkørsel her:

Politiets egne retningslinjer

Bekendtgørelsen om studenterkørsel

Bekendtgørelse om indretning ved studenterkørsel

Vi har sørget for, at alle reglerne er overholdt.

For mere info

Kontakt os


    SEND FORESPØRGSEL