Eksamenskørsel

Hvis man siger bekendtgørelse nr. 494 af 27/05/2016, giver det sikkert ingen mening for de fleste. Det er nemlig bekendtgørelsen om eksamenskørsel, optog mv.

Den er dog alligevel meget relevant, hvis man vil beskæftige sig med studenterkørsel, eller hvis du selv skal køre studenterkørsel.

Du kan læse den fulde lovtekst på www.retsinformation.dk, men hvis det ikke lyder særlig fristende, så oprettede Færdselsstyrelsen et indlæg den 31. maj 2016 på deres hjemmeside, hvori man kunne læse, at der nu gælder nye regler for studenterkørsel.

Eller du kan blot læse videre her, så får du det serveret på en måde alle forstår!

Har I husket at booke eksamenskørsel i god tid?

Fra studenterkørsel til eksamenskørsel

Faktisk er en del af regelændringen, at denne traditionelle kørsel ikke længere skal hedde studenterkørsel. Fremover skal det i stedet hedde eksamenskørsel.
Denne ændring sker, fordi reglerne nu også gælder for andre uddannelser end gymnasiale uddannelser. Hvis en uddannelse har en varighed på mindst to år, kan man altså nu afslutte den med eksamenskørsel.

Plamlæg studentermaden

Som en del af de nye regler skal man ikke længere have en tilladelse af politiet til at køre eksamenskørsel, såfremt man overholder betingelserne, som de er beskrevet i den nye bekendtgørelse.

Hvis et køretøj skal kunne benyttes til eksamenskørsel, skal det være synet senest et år før, at denne kørsel skal finde sted. Indretningen af køretøjerne skal ligeledes være godkendt ved syn senest et år før kørsel, og der må selvfølgelig ikke ændres på indretningen efter godkendelse.

Det er ejeren af køretøjet, der bruges til eksamenskørsel, pålagt at tegne en forsikring, der dækker personskade for alle de personer, der er en del af kørslen.

Vogne, der bruges til studenterkørsel, er også pålagt en hastighedsbegrænsning. I områder med tættere bebyggelse må køretøjet ikke køre mere end 40 km/t. Uden for et område med tættere bebyggelse må vognene køre 60 km/t og ikke mere.

Dog må vognene slet ikke befærde sig på motorvej eller motortrafikvej. Forhåbentligt bor studenterne heller ikke så langt fra hinanden, at det ville være nødvendigt med en tur på motorvej.

Eksamenskørsel i vogne, såfremt der foreligger en betaling til ejeren af vognen, karakteriseres som erhvervsmæssig. Derfor skal reglerne om køre-hviletid overholdes.

Det betyder bl.a., at den uafbrudte køretid ikke må overstige 4,5 timer, hvilket dog også sjældent er tilfældet i forbindelse med eksamenskørsel. Det betyder også, at den maksimale køretid på en enkelt dag er på 10 timer, da der også er krav om pauser, så det ikke blot er 2 x 4,5 time.

Eksamenskørsel og studenterkørsel

Optogskørsel

Bekendtgørelsen hedder bekendtgørelse om eksamenskørsel, optog mv., fordi den selvfølgelig også omhandler optog. Optogskørsel er i bekendtgørelsen defineret som ”kørsel, hvor der befordres personer på ladet af varebiler, lastbiler eller traktorvogntog i forbindelse med karnevalsoptog, byfester, 1. maj-optog og lignende.”

For optogskørsel gælder der lidt andre regler end for eksamenskørsel. Bl.a. skal man stadig indhente en tilladelse fra politiet for at køre optogskørsel.

Pyntning til eksamenskørsel

Har været gældende siden 1. juni 2016

Alle disse nye regler trådte i kraft den 1. juni 2016, så det første hold studenter under de nye regler har kørt eksamenskørsel, som det nu hedder.

Alle reglerne er selvfølgelig overholdt hos Vognkompagniet, så her kan I trygt og roligt booke jeres eksamenskørsel uden at frygte for, om de nye regler skal fælde jeres kørsel, fordi firmaet ikke er ajourført med de nyeste regler.

 

Vi gi’r high five til Jeres vogntur!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Indhendt tilbud

Udfyld formularen, og få et gratis og uforpligtende tilbud på Jeres fest på hjul.
Hjælp til at vælge pakke?